Zo maak je deze gezonde bramentaart met appel (eerst zelf plukken, en dan zelf maken, hmmm)
Het is weer tijd voor bramen en dus ook voor bramentaart. Van eind augustus tot begin oktober zijn bramen te plukken. En hetzelfde geldt voor appels. Wil je geen boete riskeren, dan is het misschien goed om naar een pluktuin of boer waar je zelf mag oogsten te gaan. Voor bramen plukken in de vrije natuur geldt dat als je het niet te bont maakt wildplukken door de vingers wordt gezien: niet meer dan 250 gram, ofwel één champignonbakje plukken per persoon.
En dán lekker de keuken in om voor het hele gezin deze
Heerlijke en verantwoorde einde-zomer-taart
te maken
Dit heb je nodig voor de bramentaart met appel:
- 250 gram bloem (wil je het gezonder maken, gebruik dan volkorenmeel of speltvolkorenmeel)
- 50 gram palmsuiker of kokosbloesemsuiker
- snufje zout
- 125 gram boter
- 1 ei
- 3 eetlepels verse sinaasappelsap
- 2 eetlepels custardpoeder
- 2 rode appels (van een landgoed in de buurt, of de kinderboerderij, of uit eigen tuin of de winkel)
- 300 gram verse bramen
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Meng bloem, suiker en zout in een kom
- Voeg boter toe en mix tot het een kruimelig geheel is
- Voeg een ei toe en twee eetlepels koud water
- Kneed tot een deegbal
- Rol de deegbal met een deegroller uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een ronde lap
- Druk in een ingevette taartbodem tot halverwege de rand aan
- mix custardpoeder met de sinaasappelsap
- Haal de klokhuizen uit de appel en snijd in dunne plakjes
- Mix de appel, samen met de bramen door de custard
- Doe dit mengsel op de taartbodem
- Bak 40 -45 min in de oven, tot de bramentaart goudbruin is geworden
Ook lekker: deze blauwe bessen crumble taart
Afvallen met overheerlijke recepten