Lekker voor de kids! #27 Zalm, krieltjes en haricots verts
Elke week delen we een nieuw recept met je dat geschikt is voor kids. Zo stouw je zelfs bij de moeilijkste eters een portie groenten naar binnen en veel van deze recepten zet je ook nog eens binnen een handomdraai op tafel. Deze week delen we een zalm recept van Culy redacteur Nancy van Batenburg.
Gezond zalm recept voor kinderen
Zalm zit boordenvol omega-3 en is dus een gezonde vis om te eten. Je kunt er allerlei heerlijke gerechten mee maken. Veel kids zijn er ook nog eens dol op. Daarom deze week een zalm recept met krieltjes en haricot verts. Dat gaat er altijd wel in!
De ingrediënten
Deze ingrediënten zijn goed voor vier personen.
De bereiding
Niet alle kinderen houden van salsa verde, maar die kun je er natuurlijk ook los bijmaken voor jezelf. Begin dan ook hiermee. Zet de oven aan op de grillstand. Vul een bakplaat met de tomatillo’s, knoflook en ui (gesneden) en grill deze vijf minuten in de oven. Haal de bakplaat eruit zodat het even kan afkoelen. Stop alles in de keukenmachine, voeg de koriander (of peterselie) en het zout hieraan toe en mix het geheel tot een salsa verde.
Stoom de krieltjes of bak ze in de oven (lekker met wat tijm) tot deze gaar zijn. Kook ondertussen ook de haricot verts (circa 5 minuten) beetgaar en meng ze daarna met wat olijfolie en pistachenoten.
Bak de zalm gaar of leg deze in de oven. Bijna klaar! Vul het bord met de haricot verts, krieltjes en zalm. Laat je kids wat van de salsa verde proeven en voeg dit eventueel ook nog toe. Strooi er wat zout overheen en je hebt weer een heerlijk gezonde maaltijd op tafel staan.