Vegan plaattaart met rucola en gegrilde groente
Van gezonde, lekkere en makkelijke recepten worden we blij. Logisch, want je slaat drie vliegen in één klap en als drukke moeders is dat altijd welkom. Toen we dit recept van Lima ontvingen, konden we deze jullie daarom niet onthouden. Deze vegan plaattaart is gezond, een allemansvriend en uiteraard gewoon heel erg lekker.
Hup, de keuken in!
Ingrediënten voor 2 personen
- 225 gram volkoren speltbloem
- Halve theelepel zout
- 60 ml olijfolie
- 60 ml water
- 70 gram tomatenpuree
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- 2 tomaten
- 1/3 courgette
- 1 hand rucola
- 2 eetlepels Tamari vinaigrette met Provençaalse kruiden
- zout en peper
Vegan plaattaart maken
- Meng de bloem met het zout en giet de olijfolie en het water samen. Giet nu het olijfolie-mengsel bij het bloemmengsel terwijl je er met een vork door roert. Maak een samenhangend deeg.
- Stort het deeg uit op je werkblad en kneed stevig door. Maak een bol van het deeg en leg minstens 1u in de koelkast.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
- Haal het deeg uit de frigo en rol uit tot een langwerpige bodem van ongeveer 0.5cm dik. Leg het op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bestrijk het deeg met tomatenpuree.
- Snijd de courgette en tomaten in plakken en beleg de taart ermee. Kruid af met peper, zout en Provençaalse kruiden. TIP: als je de courgette graag een extra kleurtje geeft kan je de schijfjes op voorhand bakken in wat olijfolie in de pan.
- Bak in de oven gedurende 20min. Haal de plaattaart uit de oven, bestrooi ze met rucola en druppel de Tamari vinaigrette provençale erover. Snijd aan en geniet!
Voor een andere keer: Makkelijke vegan cinnamon rolls maken