Makkelijke vegan cinnamon roll maken (ideaal voor moederdag!)
Watertanden. Dat is wat wij doen bij het zien van deze (enorm mooie) cinnamon roll. Het ideale cadeau voor moederdag, want liefde gaat wel degelijk door de maag van de vrouw. Dit recept voor vegan cinnamon rolls kregen we van Sanne van Rooij van Living The Green Life. Een platform met schandalig lekkere en veganistische recepten (zoals deze vegan cheesecake) die ook nog ‘s gezond en verantwoord zijn.
Deze vegan cinnamon rolls zijn in een mum van tijd gemaakt (15 minuten, geen grapje), vallen bij iedereen in de smaak (ook de non-vegans) én doen het goed bij een kop koffie of thee. Maar als (moederdag)ontbijtje kom je er ook goed mee weg.
Vegan cinnamon roll maken
Met het maken van de vegan cinnamon roll ben je zo’n kwartiertje bezig. Vervolgens moet ‘ie nog 25 minuten in de oven. En lékker dat je huis ruikt!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 rol vers bladerdeeg
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 1 eetlepel kaneel
- 3 eetlepel suiker
Voor de topping
- 3 eetlepel poedersuiker
- ½ eetlepel water
- Rozenblaadjes (optioneel)
Zo ga je te werk
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Rol het bladerdeeg uit.
Meng de zonnebloemolie met de ahornsiroop, kaneel en de suiker door elkaar.
Smeer het bladerdeeg in met het kaneelmengsel en rol op. Snijd de rol in de lengte doormidden.
Leg twee punten van de stukken op elkaar en vlecht de stukken om elkaar heen. Druk de uiteindes tegen elkaar zodat er een soort krans ontstaat en leg deze op de bakplaat.
Bak in 25 minuten mooi bruin en gaar.
Meng de poedersuiker met het water tot glazuur en verdeel over de cinnamon twist.
https://www.famme.nl/5x-de-lekkerste-recepten-voor-moederdag/