Wanneer je uit elkaar gaat en de liefde nog niet over is
Een koppel gaat pas uit elkaar als er zich een vreselijke situatie heeft voorgedaan, toch? Er is sprake van ontrouw, iemand werd onherroepelijk gekwetst. Maar wat als jullie uit elkaar gaan en de liefde nog niet over is?
Uit elkaar gaan
Dat het niet eenvoudig zal zijn om een breuk te verwerken met iemand waar je nog steeds van houdt is een understatement. De gevoelens zijn nog aanwezig, maar één van beide partners beslist dat er samen geen toekomst meer is. Het is ontzettend pijnlijk wanneer dit besluit valt, zowel voor de partner die beslist uit elkaar te gaan als voor degene die de boodschap te horen krijgt.
Iets voor jou? Dit zijn de voor- en nadelen van een open relatie
Vrienden en familie zien jullie misschien als het perfecte koppel: samen zijn jullie complementair, grappig en schattig. Bovendien: jullie zien elkaar doodgraag. Maar toch ontstaat er twijfel bij één van beiden. Diep vanbinnen ontstaat er een gevoel van onrust en het besef dat er iets niet correct is. Dat het niet juist aanvoelt. Hoewel er eerst geen duidelijke oorzaak lijkt te zijn, is er natuurlijk altijd een reden waarom iets niet lekker zit.
Eerlijkheid is cruciaal
Misschien is er een meningsverschil over belangrijke beslissingen in het leven samen als koppel. De ene wil kinderen, de andere wil niet trouwen. Droomt de een van een carrière in het buitenland en wilde de ander liever onder de kerktoren blijven wonen? Wat ook de oorzaak is van de twijfel, eerlijkheid is altijd cruciaal, tegenover jouw partner én jezelf. Dat vergt een enorme portie moed.
Deze vragen zou je jezelf moeten stellen in een relatie met kids
Liefde en ‘houden van’ alleen zijn niet genoeg om een relatie verder te zetten. Proberen een relatie vol te houden omdat je elkaar nog graag ziet is uitputtend en doet pijn. Die pijn is zo verblindend en zo verwoestend waardoor je dagenlang opgerold in je bed ligt en hoopt dat je verdwijnt met ‘Dirty Dancing’ op repeat, een pot Ben & Jerry’s in de aanslag en dozen tissu’s als fort rondom je gebouwd.
Gevoel van falen
Een periode van twijfel volgt gegarandeerd. Het gevoel dat je de grootste fout in je leven begaat. Misschien kan de relatie nog gered worden, want als koppel horen jullie bij elkaar. Dat is mogelijk. Maar vaak zijn die gedachten het resultaat van het feit dat je je ex mist. De kans is groot dat je niet helder kan nadenken door die overvloed aan emoties. Dan is het belangrijk te onthouden dat er een reden is waarom de relatie werd beëindigd.
Het meest vreselijke gevoel dat de kop zal opsteken is het gevoel van falen. Want er is wel nog liefde en is liefde niet genoeg? Does love not conquer all? Misschien was je te veeleisend? Misschien heb je een onrealistisch beeld van liefde en relaties? Is het leven niet zoals ‘The Notebook’? Maar misschien zijn die vragen nét de bevestiging dat je de juiste keuze hebt gemaakt.
Als je jezelf ontzegt waarvan je instinctief weet dat je het emotioneel nodig hebt in een relatie, dan ben je niet bij de juiste persoon. Onafhankelijk hoeveel je van die persoon houdt. Sommige relatie zijn gewoon niet for ever and ever. Niet omdat er niet genoeg liefde is, niet omdat beiden niet genoeg hebben geprobeerd.
Het is gewoon wat het is.
https://www.famme.nl/dit-zijn-de-13-tekenen-van-een-gezonde-relatie-volgens-een-psycholoog/