Zondigen op zondag? Doe het met deze verrukkelijke red velvet pancakes!
“De liefde van de man gaat door de maag.” Ho, wacht! Stop even…. Alsof wij vrouwen niet van eten houden. Vooral het weekend is hét perfecte moment om onszelf eens flink te verwennen met verrukkelijke versnaperingen.
Ben jij gek op red velvet cake? Dan vindt je deze red velvet pancake helemaal het einde! Naast het feit dat ze om te smullen zijn, zijn deze pannenkoekjes ook nog ‘s Valentijn proof. Ideaal om je partner binnenkort mee te verrassen. Of jezelf natuurlijk!
Zo maak je red velvet pancakes
Voor 15 pannenkoekjes heb je het volgende nodig:
- 215 gram bloem
- 15 gram cacao
- 16 gram bakpoeder
- 1 tl baking soda
- snufje zout
- 2 tl suiker
- 2 eieren
- 30 gram plantaardige olie
- 300 ml karnemelk
- rode kleurstof
- 1 tl melk
- 35 gram poedersuiker
- bakboter
Mix het de cacao, bloem, bakpoeder, baking soda, zout, suiker, eieren, olie en karnemelk in een grote kom tot een glad mengsel. Voeg een rode kleurstof toe, tot jij het beslag een mooie kleur vindt hebben. Verhit een koekenpan met een klontje boter en schep met een KLEINE soeplepel het beslag in een koekenpan. Het worden immers American pancakes, die zijn iets kleiner en dikker van formaat dan pannenkoeken van Hollandse bodem. Zodra er belletjes aan de bovenkant ontstaan is het tijd om de pancake om te draaien. Is je pannenkoekje aan beide kanten roodbruin? Dan is ‘ie ready! Bak tot de laatste druppel beslag en stapelen maar. Laat de pancakes afkoelen terwijl je het glazuur maak door de melk en poedersuiker door elkaar te roeren. Serveer het glazuur over de red velvet pancakes en garneer ze eventueel met chocoladehagelslag en/of rood fruit. Enjoy!
De lekkerste recepten voor pannenkoeken vind je in het e-book ‘Jim Bakkum bakt’