Lekker vega: Enchilada’s met paddenstoelen, spinazie en komkommersalade
Morgen start de Nationale Week Zonder Vlees. Hoog tijd dus voor wat heerlijke vegetarische kookinspiratie! Dit recept voor vegetarische Enchilada’s uit de oven is een groot succes voor het hele gezin.
Of je nou elke dag vega eet of niet, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees is het een mooi moment om je kookkunsten weer eens uit te breiden met heerlijke vegetarische gerechten. Ben je niet zomaar overtuigd? In dit artikel lees je hoeveel je bespaart met een week geen vlees eten! Dan wordt het ineens een fluitje van een cent.
Recept vegetarische enchilada’s
Maar wat kook je dan? Dit recept voor vegetarische enchilada’s is een heerlijke om de week mee te beginnen. Het huis ruikt heerlijk kruidig door de geuren die uit de oven komen walmen en de kids krijg je zonder moeite zo ver om een heel bord met groenten leeg te eten. Super toch?
https://www.famme.nl/regenboogpizzas-voor-kids-met-stiekem-heel-veel-groenten/
Ingrediënten
- 600 g paddenstoelen
- 300 g mais
- 150 g baby spinazie
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 el bakolie
- 125 ml zure room
- 100 g geraspte kaas
- 1 zakje Santa Maria Enchilada Seasoning mix
- 1 verpakking Santa Maria Tortilla Corn & wheat Medium (8 pack)
Salade
- 0,5 rode ui
- 150 g rucola
- 0,5 komkommer
- 2 el olijfolie
- 1 limoen, het sap
- zout
Bereidingswijze
- Zoals bij elk ovengerecht begin je met de oven voorverwarmen, nu op 220 ˚C.
- Snijd de paddenstoelen in stukjes.
- Meng vervolgens de tomatenblokjes met de enchiladakruidenmix in een kom en zet deze even opzij.
- Verwarm een koekenpan op hoog vuur en doe de olie erin. Bak de paddenstoelen in de pan gedurende 5-10 minuten tot ze mooi bruin zijn.
- Hierna doe je de mais, spinazie en de helft van het tomatenkruidenmengsel erbij. Dit geheel laat je even 5 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur en laat het even afkoelen.
- Verdeel de vulling over 8 enchilada’s en rol ze op. Leg de rollen in een ovenschaal, zoals op de foto, en bedek ze met de rest van het tomatenkruidenmengsel. Strooi er wat geraspte kaas overheen voor je het in de oven zet.
- Bak de enchilada’s zo’n 5-8 minuten in de oven. Heeft het een lekker kleurtje gekregen? Dan zijn ze klaar.
- Voor de komkommersalade snijd je de komkommer in stukjes en snipper je de ui. Doe dit in een kom met de rucola en sprenkel er wat limoensap en olijfolie overheen. Je kunt het geheel met peper en zout op smaak brengen.
- Heb je een leuke ovenschaal? Dan zet je die in z’n geheel natuurlijk op tafel. Zo niet, verdeel de vegetarische enchilada’s over de borden en dien het op met wat zure room en de salade.
Et voilà! Bon appétit!