Last minute recept voor Pasen: Tiramisu met advocaat
Ai, stiekem de cheesecake voor Pasen al opgesnoept en is er werkelijk waar niets over voor vanavond? No worries! Met dit simpele, snelle recept voor tiramisu zet je binnen een handomdraai een feestje op tafel.
De advocaat zorgt ervoor dat het dessert helemaal in het teken van Pasen is. Let wel op: kinderen mogen helaas niet smullen van deze lekkernij.
Het recept
Voor 8 personen neem je:
- 500 gram mascarpone
- 200 milliliter advocaat
- 500 milliliter slagroom
- 2 zakjes vanillesuiker
- 4 kopjes espresso
- 36 lange vingers
- 4 chocolade eitjes
Dit zet je klaar op de werktafel:
- 8 glaasjes (serveren)
- Klopper of mixer.
- Een grote kom
- Een diep bord
- Een lepel
Zo maak je de tiramisu:
Stap 1
Zet de espresso en laat de koffie goed afkoelen! Klop ondertussen de mascarpone, slagroom, vanillesuiker en 150 milliliter advocaat in een grote kom tot een romig geheel. Verdeel een beetje van dit mengsel over de bodem van de glaasjes.
Stap 2
Is de koffie goed afgekoeld? Schenk deze dan in een diep bord en drenk de lange vingers één voor één in de espresso. Dit hoeft slechts een paar seconden! Verdeel de lange vingers – dit kan ook in stukjes – over het romige mengsel in de glaasjes. Druppel hier een klein beetje van de overgebleven advocaat overheen. Maak vervolgens weer een nieuwe laag met de room, de lange vingers en advocaat.
Stap 3
Eindig met een laagje room en garneer met een beetje advocaat. Duw een paar lange vingers en/of paaseitjes in het dessert ter decoratie. Je kunt de paaseitjes ook in stukjes kruimelen en over de tiramisu strooien. Laat de toetjes minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Enjoy!
https://www.famme.nl/gourmetlucht/
Dit bericht bekijken op Instagram
Een bericht gedeeld door Sandra Waterschoot-Koopmans (@leukerecepten_nl) op 12 Apr 2019 om 3:24 (PDT)
Is ‘t al Pasen? Deze cocktails tillen de paasbrunch naar een hoger niveau!