Goed om te weten tijdens de warme dagen: zo lang kun je water in een opblaasbaar zwembadje laten staan
Urenlang sta je met een tuinslang een opblaasbaar zwembadje te vullen. Ook loop je nog minstens dertig keer op en neer met bakken warm water. Vloer in huis nat maar uiteindelijk wel een blij kind met een vol zwembadje. Voor even dan, want zo’n badje kan niet voor eeuwig buiten blijven staan. Al helemaal niet in de zon.
Opblaasbaar zwembadje laten staan
Het is een behoorlijk karwei om zo’n opblaasbaar zwembadje gevuld te krijgen met water. Al helemaal in de weet dat het binnen no time gevuld is met ongenodigde insecten en blaadjes. Argh. Dit is hoe lang je een zwembadje gevuld met water kunt laten staan zonder dat het een broedplaats voor bacteriën wordt.
Als je water te lang in een zwembadje laat staan, kan daar de E. coli bacterie in ontstaan. Deze bacterie kan er onder andere voor zorgen dat je kindje last krijgt van buikpijn en diarree. Niet alleen zit je kindje in het zwembad maar kan het ook slokken water binnenkrijgen tijdens het spelen. Goed opletten dus!
Zo lang blijft het water schoon
Ook is het belangrijk dat je een ziek kindje (met bijvoorbeeld diarree) niet in het zwembadje laat spelen, en dat als iemand een ongelukje heeft je de andere kindjes meteen wast en het badje (vanzelfsprekend) goed schoonmaakt.
Wil je er echt zeker van zijn dat het water schoon is? Dan moet je het water eigenlijk elke keer na het spelen in het badje vervangen. Whut?! Een hoes over het zwembadje zorgt er namelijk echt niet voor dat het water langer kan blijven staan. Natuurlijk kan het niet altijd kwaad maar volgens experts zou je het water dus na elke keer in het badje spelen moeten vervangen.
Let er in ieder geval vooral op dat je kids schoon het badje in gaan, niet ziek zijn en dat bij ongelukjes je het badje goed schoonmaakt en de andere kindjes ook.