Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Beauty 24 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Microneedling: deze fouten wil jij absoluut niet maken

Heerlijk, die zonnestralen afgelopen weken. Of je nu eventjes weg bent geweest, of thuis in de tuin hebt gelegen: we hebben allemaal weer wat zon meegepakt. Maar helaas zie je dat je huid er niet beter op geworden is. Rimpeltjes, droge huid of vlekjes op je wangen. Gemakkelijk op te lossen met microneedling… of toch niet?

De één zweert erbij.. voor de ander pakt het niet zo goed uit. Hoe zit dat eigenlijk met microneedling? Alles wat je moet weten op een rijtje:

Microneedling

Voor degene die nu nog steeds geen idee heeft waar we het over hebben, hier de simpele uitleg:

Hoe werkt het?

Microneedling is een huidbehandeling waarbij een speciale roller voorzichtig (!) over je huid gaat. Deze roller ziet eruit als een pen, waar allemaal kleine naaldjes inzitten. Deze naaldjes gaan in een snel tempo op en neer en prikken als het ware mini ‘gaatjes’ in je huid. Hierdoor wordt je huid gestimuleerd om deze ‘gaatjes’ te herstellen, en zal dus collageen aanmaken.

Voor wie?

Microneedling is een mooie uitkomst voor iedereen met rimpeltjes of fijne lijntjes, acne littekens, pigmentvlekken of zonbeschadiging. Naarmate van de ‘ernst’ van je littekens of vlekjes. De één heeft met een paar behandelingen genoeg, terwijl de ander wel tien behandelingen nodig heeft.

Voor wie absoluut niet?

Als jij ‘actieve’ acne hebt, wil je deze behandeling absoluut niet ondergaan. Actieve acne betekent dat er nog bacteriën op/onder je huid aanwezig zijn. Als je met naalden over deze plekjes gaat, en daarna verder gaat over de rest van je huid zul je de acne alleen maar erger maken. De naalden verspreiden nu namelijk alle bacteriën over je hele gezicht, en dan ben je verder van huis.

Acne

Als jij dus last hebt van actieve acne, kan een zuurbehandeling wonderen doen.

De behandeling

Je kunt tegenwoordig ook zelf een dermaroller of dermapen bestellen, en de behandeling thuis zelf doen. In theorie. Dermatologen raden dit absoluut af! En daar kunnen wij wel begrijpen: je moet je voorstellen dat je met naaldjes te werk gaat. Je huid moet vooraf grondig worden schoongemaakt, de naalden worden gedesinfecteerd, en ingesteld op hoe ‘diep’ ze in je huid zullen gaan, en je zult de dermaroller of dermapen op een bepaalde manier over je gezicht moeten bewegen.

fouten

We begrijpen dat het gemakkelijk en goedkoop lijkt om het zelf even te doen, maar trust us… dit wil je echt even door een professional laten doen. Als je nog niet overtuigd bent, kijk dan deze video eventjes van Hyram: een skincare specialist die reageert op video’s van DIY microneedling.

Rood na de behandeling

Ook als je naar een professional gaat, zul je zien dat je huid erg rood wordt na de behandeling. De dag na de behandeling is die roodheid al een stuk afgenomen, en lijkt het alsof je terug komt van een intense skivakantie. Je huid is namelijk nog licht rood (alsof je verbrand bent) maar rondom je ogen heeft je huid een normale kleur (alsof je dus een mooie skibril hebt gedragen)

Gevoelige huid

Ook als je een extreem gevoelige huid hebt, kun je je wagen aan deze behandeling, mits de naalden niet te diep gaan. De diepte kan namelijk variëren van 1 mm tot 3 mm. Heb je toch wat twijfels? Dan zijn er andere behandelingen die misschien beter bij je passen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme