Dit zijn de meest gestelde vragen over skincare op Google (+ de antwoorden)
Google is onze beste vriend. Tuurlijk, daar staat lang niet altijd bruikbare informatie op, maar voor snelle antwoorden op vragen als welke skincare-ingrediënten moet je absoluut niet met elkaar kan combineren of wat het verschil is tussen AHA en BHA kan je daar zeker terecht. En dat blijkt maar weer.
Dit zijn de meest gestelde vragen over skincare op Google en wij geven je er het antwoord op.
Meest gestelde vragen over skincare
We kennen het allemaal wel, je hebt uit het niets jeukende bultjes op je arm en na het op Google te hebben opgezocht lijkt er maar één oorzaak te zijn: schurft. Op het wereldwijde web vind je vaak de meest “heftige” diagnoses op de meest onschuldige klachten. Toch kan Google ook dienen als een persoonlijke assistent.
En daar maken we met zijn allen maar al te graag gebruik van. Dít zijn bijvoorbeeld de meest gestelde vragen over skincare op Google en wij geven de antwoorden.
1. Wat is de juiste manier voor een skincare-routine?
Er zijn heel wat beautyproducten out there. Echt niet gek dat je niet weet of een serum nou voor of na een moisturizer moet. Eigenlijk moet je het zo zien: je begint altijd met de dunste producten om vervolgens bezig te gaan met de dikkere crèmes. Met andere woorden: serums, oliën en vloeibare producten komen eerst, crèmes, moisturizers en PSF(!) volgen daarna.
2. Hoe ziet een avond skincare-routine eruit?
Gebruik jij dezelfde moisturiser of micellair water in de ochtend en avond? Dan moet je even opletten: je ochtendroutine hoort namelijk niet hetzelfde eruit te zien als je avondroutine.
Hoe dat zit? Hier lees je er alles over, maar eigenlijk is het heel simpel: overdag draait alles om de bescherming van je huid, ’s avonds heeft je huid juist alle tijd om huidproblemen aan te pakken en je huid te boosten. Voor die doeleinden zijn andere producten nodig.
3. Wat zijn de veelgemaakte fouten van gezicht wassen?
Je gezicht wassen. Het klinkt heel simpel, maar niets is minder waar. Er bestaan zelfs veelgemaakte “fouten” als het gaat om het wassen van je gezicht. En een onjuiste reiniging kan weer leiden tot onder andere puistjes en droogheid. Maak jij je schuldig aan een van deze 6 veelgemaakte fouten?
Huidverzorging met gefermenteerde ingrediënten de oplossing voor jouw huid?
4. Hoe voorkom je maskne?
Eén van de meest gestelde vragen over skincare op Google gaat toch wel over maskne. Een begrip waar je eerder nog nooit over had gehoord, inmiddels is het een bekend begrip. We hebben met zijn allen steeds vaker last van maskne, wat natuurlijk logisch is nu we vaker een mondkapje moeten dragen. Het dragen van een mondkapje kan nou eenmaal zorgen voor huidproblemen: zweet en bacteriën hopen op in je mondkapje (yikes), wat zorgt voor puistjes en irritaties.
Regelmatig je mondkapje wassen is natuurlijk een goed idee, maar in de tussentijd zijn er een paar dingen die je kan doen om maskne te voorkomen. Een zijden masker zou ook kunnen helpen omdat dat voor minder wrijving zorgt. Je zou ook altijd nog de hack van Chrissy Teigen kunnen proberen..
5. Kan je retinol en vitamine C samen gebruiken?
Vitamine C is een ingrediënt waar we niet meer omheen kunnen. Vitamine C stond zelfs bovenaan het lijstje de meest gegoogelde skincare-ingrediënten. Eén ding is zeker: we kunnen niet meer zonder dit ingrediënt, want het kent veel voordelen.
Wél moet je bepaalde ingrediënten vermijden als je vitamine C gebruikt. Dat heeft alles te maken met de werking van beide ingrediënten. Retinol en benzoylperoxide zijn twee ingrediënten die je beter niet tegelijkertijd met vitamine C kan gebruiken. Je zou ze wel allebei kunnen gebruiken, maar dan dus de ene in de ochtend, de ander in de avond.
Dit zijn de gekste dingen die vrouwen googelen tijdens hun zwangerschap