Lekker voor de kids! #4 wortelsaté
Is je kind een lastige eter en schuift hij de groente het liefst aan de kant? Dan heb je misschien wel iets aan dit recept! Deze wortelsaté is heel simpel en bovendien super gezond.
Kinderen vinden groente soms maar saai. Daarom is het extra leuk om te variëren met de presentatie van groente. Door er een andere draai aan te geven en de wortel te serveren op een stokje wordt het opeens heel interessant. Probeer daarom deze wortelsaté en experimenteer erop los. Je kunt hetzelfde doen met bijvoorbeeld pompoen, aubergine of pastinaak.
De ingrediënten
Spiesjes:
12 flinke bospenen
4 el sojasaus
1 teen gehakte knoflook 2 cm gember geraspt
Satésaus:
1⁄2 sjalot zonnebloemolie
1⁄2 tl korianderpoeder 1⁄2 tl komijnzaad
6 el pindakaas
3 el ketjap
100 ml kokosmelk
Optioneel: sambal
Nodig: satéprikkers
De bereiding van de wortelsaté
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de wortelen en snijd ze in stukjes van ongeveer 3 cm lang. Maak een marinade van de sojasaus, knoflook en gember en wrijf de stukjes wortel hiermee in. Rooster de wortel 30 minuten in de oven.
Maak intussen de pindasaus. Snipper de sjalot en bak zachtjes in een klein scheutje olie. Bak de koriander en komijn kort mee en doe nu de pindakaas, ketjap en kokosmelk erbij in de pan. Laat even doorkoken en breng op smaak met zout, peper en eventueel een heel klein beetje sambal voor wat pit. Als je de saus dunner wilt, kun je hem aanlengen met wat water.
Rijg de stukjes wortel op een prikker zodra ze gaar zijn. Kinderen vinden dat leuk eten. Serveer de pindasaus ernaast om de worteltjes in te dopen. Eet met wat rijst of als lunchgerechtje. Dit is ook een leuke snack voor op een feestje.
Dit recept komt uit het boek: Eten met Nijntje
Lees ook: Lekker voor de kids ! #1 bloemkoolpannenkoeken
Eten met Nijntje