Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Eten 16 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Lekker voor de kids ! #1 bloemkoolpannenkoeken

Trekt jouw kind een vies gezicht iedere keer als je iets gezonds op zijn bord legt? Probeer de groenten dan eens te “verstoppen” met dit recept voor heerlijke bloemkoolpannenkoeken. Want pannenkoeken, daar zegt geen kind nee tegen toch?

Kinderen en groente zijn niet altijd een match made in heaven. Dus sta jij te juichen als je kind een keer zonder te mokken zijn bord leeg eet? Dan ben je zeker niet de enige! Met dit recept heb je grote kans van slagen want groente zullen je kids hierin zeker niet herkennen. Deze pannenkoekjes smaken lekker nootachtig door de bloemkool. Ze zijn perfect voor de lunch of als bijgerecht bij het avondeten. Eet de bloemkoolpannenkoeken met hartig beleg naar keuze. Zo zijn ze bijvoorbeeld heerlijk met wat gerookte vis, avocado of een zachtgekookt ei. Wil je de pannenkoeken eten als avondeten dan kun je er eventueel nog rijst bij serveren.

Het recept

Ingrediënten (voor tien tot twaalf kleine pannenkoekjes)

300 gram bloemkool
100 gram zelfrijzend bakmeel (volkorenmeel met 1 tl bakpoeder kan ook)
2 eieren
200 ml kokosmelk
2 tl kurkuma
zonnebloemolie

Zo ga je te werk

Rasp de bloemkool of hak fijn in een keukenmachine. Meng nu alle ingrediënten behalve de olie en bloemkool tot een glad beslag. Voeg de kurkuma toe voor een mooie gele kleur. Roer de bloemkool door het beslag en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Bak nu de pannenkoekjes in een beetje zonnebloemolie.

Dit recept is afkomstig uit het kookboek Eten met Nijntje

Lees ook: Van dit recept voor quesadilla’s met spinazie worden álle kinderen blij

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme