De gezondheidsvoordelen van cayennepeper
Naast het feit dat kruiden je maaltijd een lekkere bite geven zijn specerijen ook nog ‘s gezond. Zo bevatten de meeste kruiden de nodige vitamines en mineralen. Evenals de cayennepeper. Dit kruid is misschien een tikkie spicy en je moet ervan houden. Maar cayennepeper kent veel gezondheidsvoordelen.
Gezondheidsvoordelen van cayennepeper
Cayennepeper wakkert je metabolisme aan, wat resulteert in een snellere calorieverbranding. De capsaïcine in het pepertje zorgt ervoor dat je sneller het gevoel hebt dat je verzadigd bent, en dus minder eet. Voor sommigen resulteert dit in gewichtsverlies!
Verder lezen: 8 etenswaren die je metabolisme stimuleren (volgens experts)
Vitamines en mineralen
Het pepertje bevat kalium, magnesium, vitamine A, E, C, B6 en K. Weet je niet waar al die vitamines én mineralen goed voor zijn? Klik dan hier voor alle ins and outs over vitamines en hier voor alles over mineralen.
Schoon bloed
Cayennepeper reinigt je bloed, waardoor je hormonen snel reageren. Dit proces draagt weer bij aan een sterk immuunsysteem. Hangt het griepvirus in de lucht, ben je verkouden of heb je een griepje te pakken? Voeg dan een vleugje cayennepeper toe aan je soep.
4 lekkere en healthy drankjes voor het verbeteren van je immuunsysteem
Talloze fytonutriënten
Deze specerij zit vol fytonutriënten; stofjes die in plantaardig voedsel zitten en die essentieel zijn voor onze gezondheid. Zo dragen ze bij aan een goedwerkende bloedsomloop én werken fytonutriënten ontstekingsremmend.
Optimale spijsvertering
Cayenne stimuleert je spijsvertering én je lever. Daaag afval en gifstoffen.
Handig: Deze kruiden werken goed tegen veelvoorkomende kwaaltjes, zoals hoofdpijn
Goedwerkende zalfjes
Veel mensen hebben ook succes bij het gebruik van cayennepeper om pijntjes te bestrijden, via poeder of een zalfje. Raadpleeg je arts én zorg ervoor dat je je ogen niet aanraakt!
De juiste dosis
Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je kilo’s cayennepeper wegwerkt. Begin met een halve theelepel om te wennen aan de smaak en pittigheid. Start langzaam, en bouw het op.