Famme test: buggy’s die je klein kunt opvouwen
Wanneer je zwanger bent krijg je er een heleboel extra keuzes bij. Naast een babynaam, moet je opeens ook een hele babyuitzet kopen. Luiers, kinderwagens en rompertjes, grote kans dat jij soms niet weet wat je moet kiezen. Gelukkig is Famme er om je te helpen. In de rubriek Famme test, vertellen wij je namelijk onze eerlijke mening over babyproducten. Deze keer: buggy’s die je klein kunt opvouwen.
Kinderwagens zijn vaak super comfortabel, maar niet altijd gemakkelijk mee te nemen. Daarom kan het fijn zijn om een buggy te kopen wanneer je kind iets ouder is. Tegenwoordig zijn er veel buggy’s op de markt die je heel klein kunt opvouwen, sommigen mogen zelfs mee als handbagage in het vliegtuig.
Famme test: buggy’s die je klein kunt opvouwen
Famme testte vier klein opvouwbare buggy’s en we vertellen je onze bevindingen.
Joolz Aer
Lisa, hoofdredacteur van Famme testte de Joolz Aer: “Ik heb zelf een klein autootje en vond het daarom handig om naast de grote kinderwagen een buggy te hebben voor uitstapjes, maar ook voor als we op vakantie gaan. In onze “grote auto” is namelijk met vier kinderen en veel koffers ook geen plek meer voor een kinderwagen.
Sinds ik de Joolz Aer heb merk ik dat ik hem ook vaker gebruik als ik gewoon even een wandelingetje ga maken. Hij is een stuk lichter dan onze kinderwagen, dus dat loopt lekkerder.
Mijn man en ik schelen behoorlijk in lengte, maar de Joolz Aer loopt voor ons beide prima, het handvat is wat hoger dan bij de meeste buggy’s, dat is vooral voor mijn man fijn. De Joolz Aer rijdt ook super soepel in vergelijking met andere buggy’s die we hebben gehad, je kunt hem makkelijk met één hand besturen en hij maakt heerlijke bochtjes. Zelfs op hobbelige weggetjes!
Een van de grootste pluspunten van de Joolz Aer is wel het in- en uitklappen. Dit gaat met één hand en in één beweging. Ingeklapt blijft hij stevig staan waardoor je hem makkelijk kunt wegzetten. De buggy is opgevouwen heel compact en makkelijk mee te nemen. Hij weegt dan ook maar 6 kilo.
De boodschappenmand is stevig en voor een buggy vrij ruim. Je kunt er makkelijk je luiertas of wat boodschappen in kwijt.
Minpunten heeft de buggy bijna niet, maar als ik iets moet noemen, dan vind ik het zitgedeelte vrij kort. Ook is het wat moeilijker om de buggy in ligstand te zetten en weer terug. Hier heb je echt twee handen voor nodig. Daarnaast is de buggy aan de dure kant, maar dat is hij zeker waard.”
Prijs: 449 euro
Algemeen cijfer: 9+
Easywalker Jackey
Redacteur Laura testte de Easywalker Jackey: “Wij waren op zoek naar een buggy die in de handbagagevakken van het vliegtuig kon. We hadden al eens gevlogen met een buggy en die was bij aankomst kapot gegaan in het bagageruim. Zo kwamen we bij de Easywalker terecht.
Zelf vind ik de Easywalker Jackey een fijne buggy. Hij rijdt makkelijk over de stoep, ook bij onregelmatige tegels. Het handvat zit voor mij precies op de goede hoogte, ik ben 1,70 meter lang.
Verder kun je met de Easywalker goed manoeuvreren en bochten maken. Het is een smalle buggy waarmee je ook makkelijk in winkels door smalle paadjes kunt.
Het fijnst aan de Easywalker vindt ik het in en uitklappen. Dit kun je namelijk makkelijk doen met één hand. Wel zo handig als je veel spullen in je handen hebt. Hij vouwt heel klein op en kan dus makkelijk mee in het vliegtuig, maar hij neemt ook weinig ruimte in beslag in de kofferbak van de auto. Je kunt hem als hij opgeklapt is, makkelijk met één hand tillen. Hij weegt 7,5 kilo, daarmee is het wel de zwaarste buggy uit deze test, maar nog steeds prima te dragen.
De Easywalker buggy heft een klein opbergvak. Hier kun je niet heel veel in kwijt , maar wel een paar spullen. Een hele luiertas pas er niet in, dus ik zou geen grote boodschappen doen met deze buggy.
Prijs: 349,99 euro
Cijfer: 9
GoodBaby Pockit+
Redacteur Laurien testte de GoodBaby Pockit+: “Op het moment dat mijn oudste zoontje kon lopen hebben we de kinderwagen nog maar weinig gebruikt. Voor de momenten dat hij toch even wilde zitten, kochten we deze buggy. Verder doe ik alles op de fiets, dus de eis was dat de buggy heel klein opgevouwen kon worden. De GB Pockit+ vouw je gemakkelijk in en uit en hij past op je bagagedrager, zo klein is ‘ie. De buggy weegt nog geen 5 kilo. Daarmee is het de lichtste en kleinst opvouwbare buggy uit deze test.
Er is een klein boodschappenmandje onderin voor wat baby essentials en een zonneklep aan de bovenkant. We gebruiken de buggy vooral in de stad en hij gaat altijd mee op vakantie, de laatste keer was ‘ie mee naar Lissabon. Hobbelige wegen genoeg daar, dat kan de buggy zeker aan.
Enige nadelen zijn de hoogte van het handvat: die zit vrij laag waardoor de man van bijna 1.90 meter niet heel comfortabel achter de buggy loopt. Ook is het zitgedeelte niet heel stevig, waardoor je kind vrij snel wat naar onderen zakt. Verder een prima buggy om bij de hand te hebben.
Prijs: 329,95 euro
Algemeen cijfer: 7+
Prénatal compact buggy
Hoofdredacteur Lisa testte ook de Prénatal compact buggy: “Voordat we de Joolz Aer hadden, gebruikten we de Prénatal compact buggy. We kochten hem voor incidenteel gebruik, zoals een dagje weg of een wandeling door de stad. Ook deze buggy heeft een redelijk hoge duwstang, waardoor mijn man er ook prettig mee kon lopen. Het rijcomfort van deze buggy is, zeker vergeleken met de Joolz Aer, wat minder. Er zit minder vering in, waardoor je het wel voelt als je over hobbelige wegen rijdt. Ook het maken van bochten gaat wat minder soepel.
Het in- en uitklappen gaat wel behoorlijk soepel en de buggy vouwt op tot een klein compact pakketje. Ook deze buggy weegt maar 6 kilo en heeft een vrij ruime boodschappenmand, waar je aardig wat in kwijt kan. De rugleuning kan helemaal plat en is vrij gemakkelijk omhoog en omlaag te zetten.
Een fijne buggy voor incidenteel gebruik dus, zeker voor deze prijs, want het is de goedkoopste buggy uit deze test.”
Prijs: 189 euro
Algemeen cijfer: 7