De perfecte snack voor de zondagmiddagborrel: geroosterde kikkererwten
Deze geroosterde kikkererwten zijn een absolute favoriet bij mijn jongens en dus gaan ze ook regelmatig mee naar school als 10-uurtje. Maar het is ook echt een aanrader voor bij de borrel. Een soort gezonde borrelnoten zullen we maar zeggen!
Wat heb je nodig?
200 gram kikkererwten (uit een pot of zelf gekookt)
2 theelepels ontgeurde kokosolie
1 theelepel kurkumapoeder
1 theelepel paprikapoeder
snuf zeezout
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor tot 200 graden.
2. Kook eventueel de kikkererwten of spoel de kikkererwten uit een pot goed af. Laat goed uitlekken en dep eventueel droog.
3. Smelt de kokosolie au bain-marie en meng met het kurkumapoeder en het paprikapoeder.
4. Doe de kikkererwten bij het oliemengsel en roer goed door.
5. Verspreid de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat en zet 15-20 minuten in de oven tot ze knapperig zijn (schrik niet; ze kunnen gaan poffen).
6. Haal uit de oven, bestrooi met een beetje zeezout en laat afkoelen.
Wil je een gezond eetpatroon? Dan moet je deze 15 dingen sowieso in huis hebben >
bluebelle.nl: online platform voor food inspiratie en informatie om je eetpatroon stap-voor-stap gezond(er) te krijgen. Thuishaven van EASY PEASY o.a. bekend van de must-have kookboeken Easy Peasy & Easy Peasy Family.