Comfort food: van dit bananenbrood kunnen we geen genoeg krijgen
Bananenbrood is een heerlijke vervanging voor een boterham. Het is een lekkere zoete traktatie die ook nog eens gezond is. Je kunt er bijvoorbeeld nog een likje amandelpasta overheen smeren en dan is het al helemaal een groot feest!
Ingrediënten:
– 240 gram gepureerde banaan
– 2 gehalveerde bananen (voor de garnering)
– 2 eetlepels gesmolten kokosolie
– 160 ml ahornsiroop
– 2 eieren
– 240 gram amandelmeel
– ½ theelepel zout
– ½ theelepel baking soda (zuiveringszout)
– 1 theelepel vanille extract
– 75 gram chocolade stukjes
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Mix de volgende ingrediënten: gepureerde banaan, gesmolten kokosolie, ahornsiroop, eieren en het vanille extract in een kom.
3. Voeg hier de volgende ingrediënten aan toe: amandelmeel, baking soda en het zout. Mix dit en voeg als laatste de chocolade stukjes toe
4. Verdeel het beslag over twee cakevormen. Leg hier vervolgens de gehalveerde bananen op
5. Bak dit 30 tot 35 minuten, haal het uit de oven, even laten afkoelen en je kunt heerlijk genieten!
MAAK OOK: de cheesecake uit de slowcooker!