We want! Broodpudding van stokbrood leftover
We want! Broodpudding van stokbrood leftover We houden van stokbrood. Wie niet?! Het geeft ons een vakantiegevoel en het is super lekker. We kunnen slechts één nadeel bedenken: stokbrood is binnen no-time hard en oneetbaar. Met oud brood kun je de eendjes voeren, paneermeel maken of wentelteefjes bakken, maar deze broodpudding wint het van alles. Dit is het recept!
Allereerst is het goed om te weten dat je brood pas weg hoeft te gooien als er schimmel op zit. Tot die tijd kun je er van alles mee doen. Als je zin hebt in iets lekkers, maar niet de hele middag in de keuken wilt staan, is dit jouw recept: broodpudding. Deze heerlijke taart is trouwens ook gewoon te maken met normaal brood. Het is een typisch Belgisch gerecht, en is nog iets minder bekend in Nederland. Tot nu!
Wat heb je nodig?
- 300 gram oud (stok)brood
- Halve liter melk. Vervang eventueel 200 ml melk voor 200 ml slagroom
- 200 gram suiker
- 100 gram rozijnen
- 4 eieren
- 1 appel
- 2 theelepels kaneel Optioneel nootjes
Zo maak je het brood:
Doe het brood in een grote kom. Maak de melk warm en voeg de suiker toe. Giet dit mengsel over het brood. Laat dit een uur rusten. Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer het brood tot een pap en voeg de eieren, het kaneel, de appel (geschild, in partjes), de rozijnen en eventueel wat nootjes toe. Meng het goed en schep het geheel in een taartvorm. Bak de taart gedurende 50 minuten.
De pudding is het allerlekkerst de dag nadat je het bakt, dus als je het kunt volhouden, wacht dan nog heel even met eten!