Oei! Maak jij deze fouten ook bij het bereiden van vis?
We love fish! Het is gezond en het smaakt ontzettend lekker. Althans, meestal dan. Als het niet zo lekker is, komt het vaak door de bereiding.
Vanaf nu gaat het bereiden van jouw visje nooit meer mis, dankzij deze onderstaande tips:
1. Je bakt het visje gelijk nadat je ‘m uit de koelkast hebt gehaald
Een gekoelde (of bevroren) vis moet je eigenlijk nooit gelijk in de pan doen, dit kan ervoor zorgen dat de vis ongelijk wordt gebakken. Wat je dan krijgt is een uitgedroogde buitenkant en een bevroren binnenkant. En dat gaat uiteraard de smaak niet verbeteren.. Laat de vis daarom eerst 15 minuten op kamertemperatuur komen.
LEES OOK: 9 x Voeding die niet in je koelkast thuis hoort (en waar dan wel).
2. Vergeten graatjes te checken
De verpakking kan je wijsmaken dat er geen graten in de visjes zitten, maar dit blijkt lang niet altijd het geval. En het is natuurlijk helemaal niet fijn om plots graatjes in je mond te voelen. Check je vis daarom vooraf op graatjes, als je dit doet zul je straks lekkerder eten.
3. Je legt de vis in de pan voordat de pan heet is
Honger of niet, als je de vis in een nog koude pan gooit gaat het mis. Je visje blijft dan namelijk aan de pan plakken en hij gaat ongelijk heet worden. Verwarm de pan daarom eerst altijd goed en bedek deze met olie of boter. Laat het visje zo’n 3 tot 5 minuten liggen en draai hem daarna om. Zo bak je ‘m aan beide kanten mooi bruin.
4. Je dept de vis niet droog
Als je niet wilt dat je visje droog wordt kun je deze beter even droogdeppen voordat je hem in de pan gooit, dat klinkt misschien een beetje tegenstrijdig – maar het is toch echt zo. Dat geldt trouwens ook voor sint-jakobsschelpen.
5. Vieze grill of oven gebruiken
Als je je mooie stukje vis op een vieze grill gooit kan dit de smaak behoorlijk verpesten. En daarnaast kan de vis uit elkaar vallen als er nog andere etensresten op de grill liggen. Maak je grill of oven dus altijd eerst even schoon voor het gebruik hiervan.